top of page
BIM KONFERENCIJA.png

17.-18. ožujka 2023.

KRAŠ Auditorium, Zagreb

Marko Dabrović

Marko Dabrović
3LHD

Marko Dabrović diplomirao je na Arhitektonskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1991.godine osnovao je RNA studio za izradu kompjuterskih vizualizacija, a 1994. godine osnovao je arhitektonski studio 3LHD s partnerima Sašom Begovićem, Tatjanom Grozdanić Begović i Silvijem Novakom. Marko je u uredu najviše angažiran na implementaciji novih tehnologija i materijala u arhitekturi, i uvijek istražuje nove prilike za eksperiment. Iza sebe ima mnogobrojne projekte i realizacije koje su nagrađivane najvažnijim hrvatskim i internacionalnim nagradama. 

Besprijekorna koordinacija i razmjena informacija, korištenje BIM-a, platforme za suradnju kao što je VOLUM3, alati su koji mogu pomoći našoj svakodnevnoj praksi. Upravo se na projektima poput Grand Park Hotela Rovinj, Kampusa Rimac i Infobip vidi važnost upotrebe naprednih softverskih rješenja u suradnji svih sudionika na arhitektonskim projektima. Na tome će se temeljiti njegovo predavanje u sklopu konferencije.

MD_photo_by_Jure_Zivkovic_800x800px-removebg-preview.png
Nikola Miletć

Nikola Miletić
KAP 4

Nikola Miletić završio je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2004, a od 2009. direktor je tvrtke Kap4. Kap4 je projektantski biro, nastao kao projekt za visokoobrazovane specijaliste iz područja arhitekture i građevinarstva. To spajanje energija i iskustva ključno je za ostvarivanje ambicija rada na interesantnim i velikim projektima te za uspjeh ostvarenja dodatne vrijednosti našim klijentima i novih projekata. 

Nikola Miletić, kao direktor i osnivač firme, iza sebe ima brojne projekte od kojih se ističu visoke zgrade (neboderi) u Zagrebu, veliki broj trgovačkih centara, stambenih i poslovnih građevina u RH i inozemstvu te na niz rekonstrukcija starih objekata iz skupine kulturne baštine kao i dvije nove sportske dvorane.  Iz područja struke, nagrađen je sa čak dvije nagrade Kolos (nagrada Hrvatske komore inženjera građevinarstva za izuzetna inženjerska dostignuća).

Damir Medved

Damir Medved, Mr. Sc.
EDIH ADRIA

Damir Medved ima više od 30 godina iskustva u vođenju kompleksnih transformacijskih projekata. Specijalnost mu je problematika Pametnih gradova, posebno primjena naprednih tehnologija (poput AI, IoT, Blockchaina) u planiranju gradova i dizajnu konkretnih rješenja.

Inicijator je i tehnički koordinator Centra kompetencija za pametne gradove u Rijeci, a trenutno na Sveučilištu u Rijeci vodi EDIH Adria projekt. Projekt omogućuje malim i srednjim poduzetnicima (ali i JLS) evaluaciju njihove digitalne spremnosti, procjenu i potrebnu edukaciju te osiguranje provjere inovacija koje su u fokusu promatranih organizacija, što je ujedno i tema predavanja na C2BIM-u. 

Untitled_design-5-removebg-preview.png
Kristina Careva

Kristina Careva na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 2002., a doktorirala 2012. s doktorskim radom „Arhitektonski model prostora za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i tehnologiji”. Danas je tamo viša znanstvena suradnica te radi u Kabinetu za primjenu računala u arhitekturi te kao voditeljica doktorskog studija Arhitektura i urbanizam. Vodi inicijativu Akupunktura grada koja se bavi participativnim i cjelovitim planiranjem.

U sklopu C2BIM konferencije govoriti će o specijalističkom studiju za BIM.

Kristina Careva
ARHITEKTONSKI FAKULTET

DSCF2599_crop_bw-removebg-preview (1).png
Živa hiša

Primož Tarle i  Matija Rebolj
ŽIVA HIŠA

Primož Tarle i Matija Rebolj specijalizirali su se kroz karijeru o svim fazama projektiranja instalacija.  Osnivanjem vlastite firme 2010. godine shvatili su važnost implementacije BIM-a na područje instalacija. Stoga već 12 punih godina nude stručnu pomoć kod implementacije BIM na području projektiranja MEP instalacija u zgradarstvu. Više o njihovim predavanjima uskoro...

2-removebg-preview.png
1-removebg-preview.png
Marin Račić

Marin Račić
3D ART

Marin Račić ovlašteni je arhitekt s višegodišnjim iskustvom i jedan je od vodećih BIM stručnjaka u Hrvatskoj. Archicad koristi preko 26 godina. Održao je niz predavanja na temu BIM-a u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je raznih radnih tijela koja se bave implementacijom BIM-a. Više o njegovom predavanju uskoro...

3-removebg-preview.png

Duje Bešlić
3D ART

Duje Bešlić svoje je bogato iskustvo s gradilišta uspješno spojio s radom u projektnom uredu i naprednim BIM vještinama. Ekspert je u primjeni Archicada, dugogodišnji instruktor i certificirani Archicad BIM manager. 

Twinmotion je jedan od najmoćnijih 3D softvera na tržištu za arhitektonsku vizualizaciju, pokretan Unreal engine-om. Na tečaju u sklopu C2BIM konferencije pokrivena će biti verzija 2022.2.3.

Na radionici naučit ćete sve funkcije unutar Twinmotiona i moći ćeš unaprijediti svoje znanje od početničke do srednje razine. Konkretno, naučiti ćeš o Twinmotion sučelju, navigaciji, nebeskim kupolama, 3d objektima, vegetaciji, rasvjeti, Quixel Megascans, renderiranju slika i videa, twinmotion oblaku i prezenteru.

Duje Bešlić
4-removebg-preview.png
Marcelo Rivas

Marcelo Visentini Rivas
MATTERPORT

Marcelo Visentini kao zaposlenik Matterporta surađuje s distributerima južne Europe te aktivno surađuje u sektoru razvoja brenda. Njegove strasti su educiranje, korisnička podrška, savjetovanje i generalno pomaganje klijentima da bi bili što uspješniji u tehnološkoj industriji poput ove. Marcelo već 4 godine pomaže Matterportu u popstizanju misije digitalizacije izgrađenog svijeta s ciljem smanjenja društvenog utjecaja i povećanja vrijednosti bilo koje vrste zgrada.

Ivan Deržić

Ivan Derežić
BALDINISTUDIO

Ivan Derežić trenutno radi u firmi Baldinistudio. Radi na poziciji konzultanta i BIM edukatora. Početak svoje karijere proveo je na gradilištu. To mu je uvelike pomoglo da shvati osnove u građevinarstvu i da lakše uvidi kako je BIM nužno potreban u svim fazama građenja. U slobodno vrijeme voli proučavati novitete koji se pojavljuju u građevinskom sektoru.

Untitled_design-4-removebg-preview.png

Monika Kukolj
BALDINISTUDIO

Monika Kukolj trenutačno je zaposlena u firmi Baldinistudio d.o.o. kao BIM konzultant i edukator. Sukladno s time, ima mogućnost upoznavanja i rada u raznim BIM softverima koji omogućuju njen osobni razvoj. Rad u području projektiranja, uveliko joj je pomoglo da shvati kako je BIM nužno potreban u svim fazama izrade projekata. Mogućnost zajedničkog rada na projektima ubrzava izradu samog projekta, osigurava lakšu komunikaciju između suradnika i investitora te omogućuje brzo rješavanje svih problema koji nastaju tokom izrade projekta i tokom gradnje.

Monika Kukolj
Untitled_design-4-removebg-preview.png
Tibor Maričević

Tibor Maričević
BALDINISTUDIO

Tibor Maričević je BIM konzultant u firmi Baldinistudio od 2018. godine i veliki entuzijast za istraživanje noviteta u području građevinarstva i arhitekture. Smatra da bi znanje trebalo uvijek biti dostupno svima te ga rado prenosi u obliku konzultacija, video tutorijala i edukacija. Sudjeluje u obrazovanju velikog broja studenata i novih korisnika BIM softvera, te pomaže u savladavanju prepreka već iskusnih korisnika.

Untitled_design-4-removebg-preview.png
Gianmarco Baldini

Gianmarco Ćurčić Baldini
BALDINISTUDIO

Gianmarco Ćurčić Baldini vlasnik je i direktor firme Baldinistudio d.o.o. koja se bavi zastupništvom BIM softvera i implementaciji BIM načina rada u građevinskoj, arhitektonskoj i strojarskoj industriji. Sudjelovao je na projektiranju i razradi projektne dokumentacije većih poslovnih objekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač i BIM konzultant aktivno se uključuje na skupovima o implementaciji BIM tehnologija. Certificirani je buildingSMART predavač i edukator.

gianmarco2-removebg-preview.png
Herman Oogink

Herman Oogink
SCIA

Već više od 36 godina, Herman Oogink bio je istaknuti lider u industriji softvera za strukturno inženjerstvo. Na taj način stekao je iskustvo od strukturne analize do proizvodnje u industriji čelika i montažnih konstrukcija. Kao direktor proizvoda i saveza u SCIA-i, Herman trenutno koristi svoje široko iskustvo i mrežu u potrazi za partnerima koji mogu dodati vrijednost trenutnom SCIA poslovanju. Osim toga, on je konačni odgovoran za proizvod SCIA AutoConverter i srodne teme koje se tiču poboljšanja tijeka rada između modelara i inženjera. Herman ima diplomu magistra znanosti iz građevinarstva na Tehničkom sveučilištu u Delftu u Nizozemskoj.

Untitled_design-4-removebg-preview-2.png

Kris Atkinson
MATTERPORT

Kris Atkinson je stručnjak za AEC za Matterport u EMEA-i gdje radi zajedno s različitim timovima odjela kako bi AEC zajednici pružio znanje o industriji, iskustvo i rješenja za tijek rada. Po zanimanju arhitektonski tehničar, Kris ima više od 15 godina iskustva u građevinskoj industriji radeći na širokom rasponu projekata i fokusira svoju pažnju na tehnologije snimanja stvarnosti i prednosti digitalizacije. Kris sada koristi tu stručnost i strast da informira AEC tržište o važnosti tehnologija snimanja stvarnosti i kako Matterport može učinkovito pojednostaviti dokumentaciju i suradnju u svim fazama životnog ciklusa projekta.

Elmir Tanovć

Elmir Tanović
ISD

Elmir Tanović radi u ISD-u već 22 godine. Kao Produkt manager u ISD Grupi odgovoran je za Hicad CAD sustav u građevinskom sektoru. Građevinski sektor HiCada sastoji se od čelične konstrukcije kao potporne konstrukcije i fasadne konstrukcije, koja je pak podijeljena na 3 područja:

Staklena fasada, industrijsko fasada i ventilirana fasada

U svojoj ulozi blisko surađuje s razvojnim odjelom kako bih osigurao da HiCad zadovolji potrebe kupaca i njihove CAD zahtjeve. Ponosan je što je posljednjih godina uspješno realizirao razne projekte iz područja graditeljstva i pomogao HiCad kupcima da ostvare svoje ciljeve.

Elmir_Tanović-removebg-preview.png
bottom of page